Prezentare

 

              Societatea comerciala cu raspundere limitata CERTKOOP L&F a fost înfiinţată în august 2010 si este înregistrata la Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Focsani, cu nr. J 39/ 330/ 24.08.2010, codul fiscal RO 27307121 şi sediul social în localitatea Focsani, strada Antrepozite, numarul 3, judetul Vrancea, avand ca obiect principal de activitate Comertul cu ridicata al legumelor si fructelor.

             Responsabilitatea conducerii societatii revine Adunarii Generale in calitate de organ suprem de conducere, iar administrarea domnului Neculai Tutoi.

             SC CERTKOOP L&F SRL, grup de producatori recunoscut conform avizului de recunoastere nr. 22 din 29.04.2016 pentru grupele de produse Fructe si legume si Fructe si/sau legume destinate procesarii prin aviz de recunoastere nr. 145 din 21.12.2010,  administreaza o suprafata de productie de 44,505 ha de livada cu pomi fructiferi. Productia de fructe este formata dintr-o gama larga si diversificata de sortimente ce sunt cunoscute si au o cerere mare pe piata: mar, cires, cais, prun.

  

Cirese
productie estimata 140 tone
Caise
productie estimata 180 tone
Prune
productie estimata 180 tone
Mere
productie estimata 450 tone

            Productia de legume-fructe din perioada anterioara a impus necesitatea construirii unui depozit cu atmosfera controlata cu o capacitate totala utila de 1500 tone si o sala de sortare–ambalare amplasata in aceeasi constructie astfel incat sa existe un flux continuu al operatiunilor de preluare, sortare, ambalare, introducere si scoatere din depozit a legumelor si fructelor.

               In proiectarea depozitului au fost urmarite, in principal, atingerea urmatoarelor obiective:

-  mentinerea calitatii produsului depozitat, respectiv a proprietatilor organoleptice si fizico-chimice;

-   cresterea intervalului de timp de depozitare cu scopul deplasarii ofertei in lunile de extrasezon, care sa asigure valorificarea la preturi superioare;

-   scaderea costurilor de depozitare raportat la unitatea de masura;

-   incadrarea in normele de mediu agreate in Uniunea Europeana (eliminarea pericolului de explozii, precum cele de la depozitele clasice, folosirea de utilaje, agent termic si materiale fara impact nociv asupra mediului).

             Realizarea conditiilor de temperatura si umiditate se face cu un sistem frigorific compus din: unitate de comprimare Bitzer, condensator Guntner, vaporizatoare Guntner, elemente de inchidere, control si reglaj Danfoss si tablouri si instalatii electrice. Acest tip de ansamblu frigorific cu componentele mai sus mentionate este in acelasi timp si factorul de progres fata de cerintele obligatorii privind protectia mediului in Romania, conform prevederilor de mediu.

              Suplimentar fata de conditiile impuse de acordul de mediu, s-a optat pentru un sistem de racire al carui gaz de racire este freonul ecologic tip 404 A, fara efecte nocive asupra mediului, ceea ce reprezinta un salt calitativ, cu caracter de unicitate in industria de profil din tara.